Duplán sajtos csiga
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a többi hozzávalót, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk.
Amikor a tésztát teljesen kidolgozzuk, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A puha vajat kikeverjük a tojással, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük mint a bejglit.
Másfél cm-es szeletekre szeleteljük, majd sütőpapíros sütőlapra sorakoztatjuk.
A tetejét tojássárgával, és sóval elkevert tejföllel lekenjük.
Sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon könnyű, finom a tésztája, és gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.
Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.