Főoldal / Befőzés / Ecetes szilva Maja konyhájából

Ecetes szilva Maja konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ecetes szilva Maja konyhájából

Ecetes szilva Maja konyhájából

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 40 dkg cukor
  • 1/2 dl 10 %-os ecet
  • 1 liter víz
  • egész szegfűszeg és fahéj (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vizet, az ecetet, és a fűszereket összeforraljuk. Beledobjuk a megmosott 2 kg szilvát. Épp csak egy pillanatra hagyjuk benne és már szedjük is ki szűrővel.

Majd a kimosott tiszta üvegekbe belerakjuk a szilva szemeket. Újra felforraljuk a levet, és a szilvára merjük. Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.Ha kihűlt mehet a helyére a kamra polcra.

Húsok mellé nagyon finom, de kompótnak is fogyaszthatjuk.

Tipp / megjegyzés:
Ez a lé pontosan 4 üveg, vagyis 2 kg szilvához elegendő.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére