Elmentem!Erdélyi savanyú csorba
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 4db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 5 dkg zeller
- 1 zöldpaprika
- fej hagyma
- olaj
- 3 tojás
- 200ml tejszín
- pirospaprika
- bors
- lestyán(ízlés szerint)
- (lehet bármilyen zöldséget beletenni)
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem, beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával, beleteszem a kockára vágott csirkemellet, a paprikát, és felöntöm 2-2,5 l vízzel.
Fűszerezem és puhára főzöm.
A lestyánt apróra vágom és a leveshez adom.
Egy nagyobb tányérba a tojássárgákat csomómentesre keverem a tejszínnel és hozzáöntök 2 merőkanálnyi forró levest. Beleöntöm a még forrásban lévő levesbe, összeforralom.
Tárkonyecettel, ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítom.
A kimaradt tojásfehérjét megsütve, kockákra vágva a leveshez lehet adni levesbetétként.
Erdélyi savanyú csorba 4.00/5 (1 értékelés)
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.