Főoldal / Sertés ételek / Erdélyi sertéstokány

Erdélyi sertéstokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Erdélyi sertéstokány

Erdélyi sertéstokány

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés hús
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 szál zeller zöld
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A körethez:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • 1 ek. étolaj
  • 1 késhegynyi őrölt bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sertéshúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel.
Összekeverjük, majd ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk. Ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zeller zöldet is.

Az olajon fehéredésig pirítjuk a megmosott rizst .Őrölt borssal enyhén megszórjuk és felöntjük vízzel vagy az alaplével.
Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni.
Ezután a felforrósított sütőbe tesszük és hagyjuk készre dagadni.

Az erdélyi sertéstokányt a rizzsel kínáljuk.

Erdélyi sertéstokány 3.67/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére