Főoldal / Tészta ételek / Gazdag krumplis tészta

Gazdag krumplis tészta

Gazdag krumplis tészta

Gazdag krumplis tészta

Hozzávalók:

  • 250 g kockatészta
  • 2 fej hagyma
  • 5 db krumpli
  • 2 ujjnyi szelet füstölt szalonna
  • fél szál lángolt kolbász
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  •  frissen őrölt bors
  • friss, hegyes csípős paprika ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük.

Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik) majd a szalonnát, és a kolbászt kiemelve, a kisül zsíron, a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit.

Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát. Mikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, és a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat.

Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen.
Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.

Tipp / megjegyzés:

Az étel megalkotásánál hirtelen jött ötlet vezérelt, mert a hagyományos ételeket is szeretem legtöbbször átalakítani, még élvezetesebbé tenni. A krumplis tészta így, füstölt szalonnával, kolbásszal, az átlagosnál kicsivel több hagymával, pikánsan, csípősen, hihetetlenül finom, bőséges ebéd lett.

Mentés

Mentés

Mentés

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére