Gesztenyés muffin csokis krémmel – paleo
Hozzávalók:
A csokis krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a reszelt almát, az olvasztott kókuszvajat, pici sót, és simára keverjük.
A tojásfehérjéket habbá verjük majd óvatosan a masszába forgatjuk. A nyílgyökérport elvegyítjük a sütőporral és ezt is beleforgatjuk.
Muffinpapírba adagoljuk a masszát, a formákat csak 3/4 részéig töltjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A kókuszkrémet jó lehűtjük, majd az édesítővel együtt felverjük.
A csokit a kókuszvajjal felolvasztjuk, hozzákeverjük a felvert kókuszkrémhez, betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön, majd habzsákba tesszük és a muffinok tetejét ízlés szerint feldíszítjük vele.
(Krém nélkül is nagyon finom.)