Főoldal / Desszertek / Habroló

Habroló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habroló

Habroló

Hozzávalók:

  • 1 cs. vajas mirelit tészta
  • 2 tojás fehérje
  • 1 tojás sárgája
  • 15 deka cukor
  • 15 deka málna
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajastésztát kiolvasztom és lisztes gyúródeszkán kinyújtom .
Én hosszúkásra nyújtottam ki kb 30-35 centisre.

A mikor kinyújtottam, kb 2-3 centi szélességű csíkokat vágok belőle. Tojás sárgájával lekenem, és a habroló csőre, amit kicsit olajjal bekentem, szép egyenletesen rátekerem.

180-190 fokon szép pirosra megsütöm.

Amikor kihűlt, lehúzom a csövekről, és megtöltöm a málna habbal.

Málnahab készítése:
A tojások fehérjét a cukorral, és az átpasszírozott málnával, gőz felett kemény habbá verem.

A rolókat megtöltöm és porcukorral meghintem.

Habroló 3.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére