Házi szezámmagos zsemle
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fél dl langyos tejben, cukor, és egy evőkanál liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt, (és annyi vízzel amennyit felvesz) bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó a tésztánk ha a felülete teljesen sima. Megkenjük langyos olajjal, még egyszer átgyúrjuk, és letakarva, langyos helyen egy órát kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát egyenlő darabokra vágjuk és kigömbölyítjük. A zsemléket egy sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, és ismét lekenjük langyos olajjal. Megszórjuk szezámmaggal, és még fél órát kelesztjük.
A szezámmagos zsemléket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A cukrot én mindig kihagyom belőle csak a kovászhoz teszek, hogy megkeljen.