Hűtős lángos
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk.
Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük.
Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.
A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel majd reszelt sajtot szórtam rá.
A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!