Főoldal / Desszertek / Karácsonyi almás kuglóf

Karácsonyi almás kuglóf

Karácsonyi almás kuglóf

Karácsonyi almás kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 db nagy alma (vagy 3 db kisebb)
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1+1/2 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1/2 bögre darált dió
  • 2,5 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk. fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1/2 bögre tej

A mázhoz:

  • 1 tk.  fahéj
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 ek. meleg tej
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A diót a liszttel, a sütőporral, a szegfűszeggel és a fahéjjal elvegyítjük.

A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A lisztes keveréket apránként a masszába forgatjuk. Végül belekeverjük a megpucolt majd almareszelőn lereszelt almát is.

Az almás kuglófmasszát kivajazott kilisztezett formába simítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) kb.50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni. Tálra borítjuk és kevés porcukorral megszórjuk.

A fahéjas cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. Ízlés szerint durvára vágott dióval díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére