Krémsajtos rozsos riegel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A magvak kivételével minden hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe teszünk. Dagasztó programon bedagasztjuk a tésztát. A dagasztás végén hozzáadjuk a magvakat. (Ha szükséges, akkor a dagasztás közben adjunk hozzá még vizet vagy lisztet. Akkor jó a tészta ha szép gombóccá dagasztja a gép)
Kelesztőtálban másfél óráig kelesztjük, majd lisztezett deszkán 1 ujjnyi magasra nyújtjuk. Pizzavágóval kisebb téglalapokat vágunk belőle, és sütőpíros tepsire sorakoztatjuk őket.
Még 30-40 percet kelesztjük langyos helyen. Lespricceljük vízzel a tetejüket és megszórjuk fekete szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom volt, szendvicsek készültek belőle. Sajnos elfogyott az öreg-tésztám, azzal még jobb lett volna, de majd legközelebb.
Az elkészítési idő a kelesztés idejét nem tartalmazza.