Főoldal / Kelt tészták / Krémsajtos rozsos riegel

Krémsajtos rozsos riegel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémsajtos rozsos riegel

Krémsajtos rozsos riegel

Hozzávalók:

  • 1,5 dl joghurt
  • 20 dkg krémsajt
  • 0,5 dl víz
  • 1 tk. fűszerkeverék (őrölt kömény, koriander) de ez el is maradhat
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 1 ek. ecet
  • 1 tk. só
  • 20 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
  • 20 dkg fehér liszt
  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgómag vegyesen
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A magvak kivételével minden hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe teszünk. Dagasztó programon bedagasztjuk a tésztát. A dagasztás végén hozzáadjuk a magvakat. (Ha szükséges, akkor a dagasztás közben adjunk hozzá még vizet vagy lisztet. Akkor jó a tészta ha szép gombóccá dagasztja a gép)

Kelesztőtálban másfél óráig kelesztjük, majd lisztezett deszkán 1 ujjnyi magasra nyújtjuk. Pizzavágóval kisebb téglalapokat vágunk belőle, és sütőpíros tepsire sorakoztatjuk őket.

Még 30-40 percet kelesztjük langyos helyen. Lespricceljük vízzel a tetejüket és megszórjuk fekete szezámmaggal.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom volt, szendvicsek készültek belőle. Sajnos elfogyott az öreg-tésztám, azzal még jobb lett volna, de majd legközelebb.
Az elkészítési idő a kelesztés idejét nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére