Liszt mentes epres rebarbarás pite
Hozzávalók:(4 személy részére) A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Először a száraz, majd a nedves (tojás, víz) hozzávalókat. Egynemű, nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát belenyomkodjuk -1 cm vastagságban- a kiválasztott sütőformába. (Én két darab egy személyre szabott kerámia formába tettem bele, de ez egy személynek, egyszerre sok).
A töltelékhez megmossuk és tetszőleges formájúra daraboljuk a gyümölcsöket.
A rebarbarát két perc alatt egy kevés vízen előpároljuk. Az epret nem tesszük bele a vízbe, mert sütés közben nagyon hamar megpuhul és nem akarjuk, hogy lekvár legyen belőle.
A tölteléket eloszlatjuk a tésztán és betoljuk az előmelegített 180 fokos sütőbe.
15 perc alatt készre sül, de azért ellenőrizzük tűpróbával.
Ha szükséges “porcukorral” meghintve tálaljuk.