Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mákos diós hókifli kelt tésztából

Mákos diós hókifli kelt tésztából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos diós hókifli kelt tésztából

Mákos diós hókifli kelt tésztából

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • 2 ek. porcukor

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor

A kiflik meghempergetéséhez:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Ugyan így elkészítjük a máktölteléket is. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk.

A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére