Főoldal / Desszertek / Mákos guba Erzsike konyhájából

Mákos guba Erzsike konyhájából

 Mákos guba Erzsike konyhájából

Mákos guba Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A gubához:

  • 7 db kifli (szikkadt)
  • 8 dl tej
  • 1 kk. vanília kivonat
  • 4 ek. barna cukor
  • 20 dkg mák
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek. méz

A vaníliakrémhez:

  • 6 dl tej
  • 1 cs.vaníliás pudingpor
  • 3 ek. barna cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 7 dl tejet a vaníliával és 2 evőkanál cukorral felforraljuk. A kifliket karikákra felvágjuk.
Merőkanállal rámerjük a forró tejet úgy, hogy mindenhol érje a kifliket, majd óvatosan összeforgatjuk.
A maradék 1 dl tejet a darált mákkal, a 2 evőkanál cukorral, és a vajjal felfőzzük. Ráöntjük a kiflikre és alaposan összekeverjük.

Egy nagyobb téglalap alakú üvegedényt kivajazunk, beleöntjük a mákos kiflikarikákat és elsimítjuk. 190 fokon 15 perc alatt megsütjük.

A vaníliás pudingport megfőzzük a szokásos módon.
A forró vaníliás  krémet rákanalazzuk az edényben megsült, még meleg gubára úgy, hogy befedje mindenhol.
Így puha és szaftos marad.

Kockákra vágva kínáljuk.

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére