Főoldal / Desszertek / Málnás panna cotta

Málnás panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás panna cotta

Málnás panna cotta

Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tk. zselatin
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)
  • 10 dkg málna

A málna zseléhez:

  • 15 dkg málna
  • 1,5 ek. cukor
  • 40 ml víz
  • 1 tk. zselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!

Az összes málnát (15 + 10 dkg) egy lábosba tesszük, hozzá adjuk a cukrot és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután levesszük a tűzről, kb az 1/3 részét a lábosban várakozó panna cottához adjuk, úgy málnadarabosan. Elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A maradék málnaszószt egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnás pépet tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá 50 ml vizet majd állandó keverés mellett szórjuk bele a zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.

Kanalazzuk a málnás zselét a megdermedt panna cotta tetejére, és tegyük a hűtőbe dermedésig.

Hidegen kínáljuk. Tálaláskor pár szem friss vagy mirelit málnával díszíthetjük.

Málnás panna cotta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére