Málnás torta
Hozzávalók:A piskótalaphoz:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral fehéredésig keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a tojássárgájás keverékhez forgatjuk.
Végül lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. (óvatosan, hogy a fehérjehab, ne törjön össze)
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A málnát a cukorral addig kevergetjük, míg a cukor elolvad.
Beáztatjuk a zselatint, majd leszűrjük, és felforraljuk. Felverjük a tojásfehérjét, és a tejszínt (külön-külön).
A málnás masszába belekeverjük a forró zselatint, majd óvatosan a tojásfehérjét és végül a tejszínhabot.
A tortalap aljáról leszedjük a sütőpapírt, majd a lapot visszatesszük a forma aljába. Ráöntjük a málnás krémet,és hűtőbe tesszük amíg megdermed.
Tetszés szerint tejszínhabbal, de akár friss málna szemekkel is díszíthetjük.
Könnyed, és finom torta.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a sütés, és a hűtés idejét.