Főoldal / Torták / Málnás torta

Málnás torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás torta

Málnás torta

Hozzávalók:

A piskótalaphoz:

  • 3 tojás
  • 3 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 ek víz

A krémhez:

  • 1 kg málna
  • 20 dkg cukor
  • 400 ml tejszínhab
  • 2 tojásfehérje
  • 16 db fehér lapzselatin
  • 1 db piros lapzselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral fehéredésig keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a tojássárgájás keverékhez forgatjuk.

Végül lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. (óvatosan, hogy a fehérjehab, ne törjön össze)

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

A málnát a cukorral addig kevergetjük, míg a cukor elolvad.
Beáztatjuk a zselatint, majd leszűrjük, és felforraljuk. Felverjük a tojásfehérjét, és a tejszínt (külön-külön).

A málnás masszába belekeverjük a forró zselatint, majd óvatosan a tojásfehérjét és végül a tejszínhabot.
A tortalap aljáról leszedjük a sütőpapírt, majd a lapot visszatesszük a forma aljába. Ráöntjük a málnás krémet,és  hűtőbe tesszük amíg megdermed.

Tetszés szerint tejszínhabbal, de akár friss málna szemekkel is díszíthetjük.

Könnyed, és finom torta.

Tipp / megjegyzés:

Az elkészítési idő nem tartalmazza a sütés, és a hűtés idejét.

Málnás torta 5.00/5 (1 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére