Rakott káposzta Edit konyhájából
Hozzávalók:
A tál kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és 2 ek. étolajon üvegesre pároljuk. Majd megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntjük.
Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük borssal, sóval, zúzott fokhagymával, a kicsumázott felaprított paprikával, és 1 db szeletekre vágott paradicsommal.
Fedő alatt készre pároljuk, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.
A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük.
A káposztát vízben egy kissé kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú. Egy vöröshagymát felaprítunk, olajon megdinszteljük, rátesszük a káposztát, ízesítjük őrölt borssal, őrölt köménnyel és fedő alatt puhára sütjük.
Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk.
1/3 rész káposztát az alján elosztunk.
A tejfölt 2 db tojással, az őrölt borssal, és a vegetával ízesítve simára kikeverjük. Majd a káposztát meglocsoljuk az egyharmad részével.
Rászórjuk a rizs felét, rá kerül a darált húsos pörkölt fele.
Majd ismét meglocsoljuk a tejföllel.
Erre következik a káposzta, újból a rizs, majd a pörkölt.
Ezt meglocsoljuk tejföllel, majd a maradék káposztával befedjük.
A tojásos tejföllel lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Friss,puha kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!