Rizseshús Hajdula konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megmosott, csont nélküli tarját 2 centis kockákra vágjuk és a forró olajon 10 percig pirítjuk, addig amíg a hús pirulni nem kezd. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, az Erős Pistát, a szétnyomott fokhagymát és az egész doboz paradicsomot. Átkeverjük és felöntjük a forró húslevessel. Visszatesszük főni.
Megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymát (negyedbe majd keresztben ismét félbe vágjuk), a paprikát kimagozva, félbe és szeletekre vágjuk.
Fedő alatt erős tűzön kb. 35 perc alatt puhára főzzük a húst. Amikor megpuhult beleöntjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát és a kétszínű paprikát, majd fedő alatt alacsony hőfokon kevergetés nélkül készre pároljuk. Ez még kb. 20-25 perc. Vagy addig, amíg puhára fő a rizs. Frissen az igazi.
Jó étvágyat kívánok!