Sacher torta kicsit másként
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét csipet sóval 1 evőkanál vízzel kemény habbá verjük és adunk hozzá 5 dkg cukrot amivel még tovább keményítjük.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.
A vajat 5 dkg cukorral habosra kikeverjük majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott de már nem meleg csokoládét, a kakaóport, az apróra összetört darált babapiskótát és végül a lisztet.
A tésztát egy 20 centis kapcsos kikent és lisztezett tortaformába öntjük, majd 170 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Amikor kihűlt, kivesszük a formából majd két egyforma lapra vágjuk. Megtöltjük a felmelegített baracklekvárral. A tetejére is kenünk belőle és kb 2 óra hosszat hagyjuk száradni a tetejét. Ízlés szerint díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Én most egy kisebb és egy nagyobb tortalapot sütöttem. Az alsót hagyományosan lekvárral kentem amíg a felsőt epres pudinggal.( Vagyis a pudingot felfőztem tejjel, 10 dkg vajjal kikevertem pár szem epret beledaraboltam és ez került a torta lap közé.) A tetejére fehér csokit olvasztottam Apró habcsókkal és karamellás popcornnal és karamell szálakkal díszítettem.