Főoldal / Befőzés / Szilvalekvár sütőben

Szilvalekvár sütőben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvalekvár sütőben

Szilvalekvár sütőben

Hozzávalók:

  • 4 kg érett szilva
  • 80 dkg Xilit vagy cukor
  • 2 ek. 20% -s ecet
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Váltott vízben többször átmossuk a szilvát, majd kimagozzuk és húsdarálón ledaráljuk. Beleöntjük egy tepsibe (ne érjen a tepsi pereméig), ráöntjük a cukrot és az ecetet majd elkeverjük.

Beteszünk egy üres tepsit is a tűzhely aljába, hogy az esetlegesen kifröccsenő lekvár ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megvárjuk amíg felforr. Ekkor a tüzet 150-175 fokra csökkentve addig főzzük míg jól be nem sűrűsödik. (Majdnem az 1/3 része elfő.)

Mosott üvegekbe töltjük, és forrón lezárjuk. 5 percre fejre állítjuk, ez után hűtőtáskába tesszük jól bebugyolálva (száraz dunszt), majd 2 nap múlva mehet a helyére a kamrába.

Ez a lekvár elkészíthető teljesen cukor mentesen is.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére