Főoldal / Levesek / Tejszínes málnakrémleves

Tejszínes málnakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes málnakrémleves

Tejszínes málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
  • 2 dl főző tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 db egész fahéj
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • cukor ízlés szerint
  • 2 dkg puding por
  • 1 csipet só

A díszítéshez:

  • tejszínhab
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szegfűszeget és a fahéjat, egy kevés vízben kifőztem, majd egy fazékba szűrtem.
Beletettem a megmosott málnát, cukrot és egy csipet sót.

Felöntöttem kb. fél liter vízzel és 15 percet főztem, majd szűrőn, habverővel kevergetve átszűrtem.
A magokat kidobtam, a levet visszatettem a tűzre és a tejjel elkevert pudingporral besűrítettem, majd hozzáöntöttem a tejszínt.
Egyet forraltam rajta és levettem a tűzről.

Kihűtöttem és málnaszemekkel, valamint tejszínhabbal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tejszínes málnakrémleves 4.60/5 (5 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére