Főoldal / Desszertek / Tepertős pogácsa Marcsi konyhájából

Tepertős pogácsa Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepertős pogácsa Marcsi konyhájából

Tepertős pogácsa Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált tepertő
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. fehér bor
  • 3 ek. zsír
  • 2 dl meleg tej
  • 1 kk.. cukor
  • őrölt bors
  • 1 tojás

A lekenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőből cukorból és némi kis tejből kovászt készítünk vagyis felfuttatjuk.
Amikor felfutott, a többi hozzávalóval gép segítségével tésztát dagasztunk belőle. Majd fél óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A tepertőt ledaráljuk, kicsit sózzuk borsozzuk.

Amikor a tészta megkelt, téglalap alakúra kb 1-2 centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrémmel és összehajtjuk.
Ekkor ismét fél órát pihentetjük, ismét nyújtunk rajta, tepertőkrémmel megkenjük, hajtogatjuk és pihenni hagyjuk.

A második pihentetés után kinyújtjuk, a maradék tepertőkrémet elkenjük rajta, hajtogatjuk, majd tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk

A tetejét, felvert tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére