Tócsni

Tócsni

Tócsni

Hozzávalók:

  • 60 deka burgonya
  • 1 tojás
  • csipet bors
  • 1 fej zúzott fokhagyma
  • 2 kanál liszt

A tetejére:

  • 2 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megmosom, meghámozom.
Kis lyukú reszelőn lereszelem, majd hozzáadom a sót, borsot, fokhagymát az egész tojást valamint a lisztet. Jól összekeverem.

Egy serpenyőben fél deci olajat felhevítek, és kanállal teszek az edénybe a masszából, majd jól lelapítom. Lehet egyszerre több kisebb vagy 1 nagyobbat is sütni.
Párszor megforgatom, hogy egyenletesen süljön. Amikor már szép piros kiszedem, tejföllel és reszelt sajttal megszórom.

Az olajat pótolni kell sütés közben.

Domján Mária (560 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére