Töltött padlizsán II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A két padlizsánt hosszában kettévágunk, kivájjuk a közepét, kicsit megsózzuk.
Egy kis fej hagymát apróra vágunk, majd kevés olajon megdinszteljük.Fűszerezzük, és hozzáadjuk a 30 dkg pulyka darált-húst.
Amikor a hús kifehéredett belekockázzuk a padlizsán kivájt belső részét is,és együtt főzzük tovább.
Közben megfőzzük a rizst, és a kész húsos töltelékhez keverjük. Megtöltjük a padlizsánokat, és alufóliával bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük őket. Ha a töltelékből kimarad, akkor mellé tesszük egy halomba a fóliára.
A töltött padlizsánt megöntözzük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Gyorsan elkészíthető ízletes ebéd vagy vacsora, melyet a saját szánk íze szerint fűszerezhetünk. Készíthetjük akár fokhagymásan is, vagy pörköltesen.