Töltött paprika chilis paradicsomszószban
Hozzávalók:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A rizst előző este beáztatom, majd másnap félig megfőzöm.
A krumplikat meghámozom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.
A paprikákat megskalpolom és kicsumázom. A hagymát, és a zöldeket felaprítom.
Egy lábosban kevés olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáadom a darált húst, és fehéredésig együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, és az előfőzött rizst, fűszerezem, összekeverem. Lazán megtöltöm vele a paprikákat.
Majd elkészítem a szószt.
A lábosban megdinsztelem az apróra vágott hagymát, szórok rá lisztet, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, belevágom a chilipaprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, a chiliszószt, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
A paprikákat beteszem a lábasba, ha a szósz nem lepi el a paprikákat, öntök még hozzá vizet. Lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat.
A szószt botmixerrel összekeverem, majd visszateszem a paprikákat, hozzáadom a krumplikat, és forralok egyet rajta.
Tejföllel, petrezselyemmel, és chili szósszal megszórva tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Klasszikus töltött paprika, azzal a különbséggel, hogy ebben sok chili is van.