Főoldal / Paleo / Töpörtyűs scones – paleo

Töpörtyűs scones – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töpörtyűs scones – paleo

Töpörtyűs scones - paleo

Hozzávalók:

  • 7 dkg darált töpörtyű
  • 7 dkg mandulavaj
  • 2 tojás
  • 7 dkg darált kesudió
  • 7 dkg tápióka keményítő
  • 2 ek. nyílgyökér por
  • 1 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • pici só (attól függ, sós-e a töpörtyű)
  • 1 tk. fekete szezámmag (elmaradhat)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összedolgozzuk. (A töpörtyű nem volt sós, ezért egy fél teáskanálnyi Himalája sót tettem bele)

Egy nyújtólapot meghintünk tápióka keményítővel, vékonyra nyújtjuk a masszát, ami picit ragacsos, de azért lehet vele dolgozni. (Ha nagyon ragacsos, akkor folpackba csomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük)

Kiszaggatjuk a kis pogikat, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. 180 fokos sütőben kb. 16-18 percig sütjük.

Lehet pirosabbra is sütni, ki hogy szereti. Pogácsa helyett rudakra is felvágható.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére