Túrófánk édes tejföllel
Hozzávalók:A fánkhoz:
A sütéshez:
Az édes tejfölhöz:
|
|
Elkészítés:
Az édes tejfölt kikeverjük és a hűtőbe tesszük tálalásig. (ízlésünk szerint édesítsük)
A fánk hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a túrós masszából és egy tálcára sorakoztatjuk őket.
Egy lábosban annyi olajat hevítünk ami ellepi majd a fánk golyókat amikor beletesszük. (kb 2,5-3 centi olajat) Amikor az olaj felhevült, közepes hőfokra mérsékeljük a tűzhelyet, és beleteszünk 5-10 darab fánk golyót (lábos méretétől függően). Pillanatok alatt szépen megdagadnak majd és feljönnek az olaj felszínére. Elvileg magától átfordulnak majd az olajban, de ha nem, segítsünk nekik egy villával.
Amikor szép aranyszínűre sültek, szedjük őket papírtörlőre, majd süssük ki a többi fánkot is.
A túrófánkokat még langyosan, porcukorral megszórva vagy a hideg édes tejföllel kínáljuk.