Főoldal / Desszertek / Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

Túrós őzgerinc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. búzadara
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek. vaj (forma kenéséhez)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy keverőtálban kézi mixerrel addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Megfelezzük a krémet, és az egyik felébe keverjük a kakaót.

Alaposan kivajazzuk és lisztezzük az őzgerincet. Elkezdjük a forma töltését. Egy szedőkanállal felváltva, először a fehér krémből az őzgerinc közepére teszünk, majd a barnából, és így tovább kb a feléig.
180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbát végzünk.

Ha kihűlt, egy tálra borítjuk, porcukorral kínáljuk.
Jó étvágyat!

Túrós őzgerinc Iluska konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére