Főoldal / Torták / Tutti-frutti torta

Tutti-frutti torta

Tutti-frutti torta

Tutti-frutti torta

Hozzávalók:

A kakaós laphoz:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • fél cs. sütőport
  • 5 ek.olaj
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. holland kakaópor

A sárga laphoz:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • fél cs. sütőport
  • 5 ek.olaj
  • 2 ek. víz

A töltelékhez:

  • 10 darab babapiskóta
  • 1 deci langyos tej
  • rum
  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. tutti-frutti pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 2×3 dl tej
  • 2×2 ek. cukor

A díszítéshez:

  • 10 dkg fehér marcipán
  • 20 dkg bármilyen színes marcipán
  • Ehető arany festék (elhagyható)

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 deci olaj
  • 5 dkg margarin
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük.
A sárgájás masszába, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű (20cm), sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A sárga tésztát is ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat. Mindkét tortalapot 2-2 lapba vágjuk.

A pudingokat külön-külön megfőzzük a tejjel és a cukorral. A tejszínt kemény habbá felverjük.
A kihűlt tutti-frutti krémhez adjuk a tejszínt a csokishoz pedig 10 dkg margarint keverünk. Ezzel a két krémmel töltjük meg a tortát, a lapokat felváltva tesszük egymásra. A középső 5. tészta réteg a rumos tejbe forgatott babapiskótás réteg lesz. Az oldalát a kinyújtott színes marcipánnal vonjuk be a tetejére pedig a fehér marcipánból virágokat készítünk, aminek a közepéhez az arany ételfestéket használjuk.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére