Főoldal / Levesek / Zabpelyhes zöldborsókrémleves

Zabpelyhes zöldborsókrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes zöldborsókrémleves

Zabpejhes zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dl zöldségleves
  • 2,5 dl tej
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Fazékban felmelegítünk 2 evőkanál olajat, majd 20 dkg zöldborsót gyorsan megpirítunk rajta. A zabpelyhet hozzáadjuk , és ráöntjük a zöldséglevest. Kb. 15 percig főzzük, (amíg a borsó meg nem puhul)

Összeturmixoljuk a levest, majd hozzáadjuk a tejet.

Beleszórjuk a maradék borsót, és állandó kevergetés mellett, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük és kevés zabpehellyel meghintve tálaljuk.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére