Főoldal / Egytálételek / Aszalt paradicsomos tarhonyás hús

Aszalt paradicsomos tarhonyás hús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aszalt paradicsomos tarhonyás hús

Aszalt paradicsomos tarhonyás hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány sertéscomb
  • 1 szép fej hagyma
  • 1/2  szál kolbász
  • olaj
  • 1 csapott ek. pirospaprika
  • só, bors, őrölt kömény
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 6-8 darab aszalt paradicsom
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húsból pörköltet készítünk. Olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, majd kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt felforralom, majd sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köménnyel ízesítjük. Beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot. Majdnem puhára főzzük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a tetszés szerint apróra felvágott piros húsú paprikát és készre főzzük.

A tarhonyát egy másik edényben kevés olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadunk 4 dl vizet, sózzuk, lefedjük a fedővel, és addig főzzük, míg a víz majdnem elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a pörköltet, a 3-4 darabba elvágott aszalt paradicsomokat és teljesen készre főzzük.

Kovászos uborkával, csemegeuborkával, vagy ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.

Aszalt paradicsomos tarhonyás hús 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére