Főoldal / Szárnyas Ételek / Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1/2 kg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 levél medvehagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál ketté vágjuk.

A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, medvehagymát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, medvehagymát és 6-8 percig pároljuk.

Rátesszük a csirke szárnyakat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát.10-15 percig együtt pároljuk majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó…stb/ adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére