Békebeli diós torta Eta módra
Hozzávalók:A 2 db tortalaphoz:
A krémhez:
Az oldalára:
|
|
Elkészítés:
Tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, bele szitáljuk a lisztet, a sütőport, majd bele keverjük a diót és beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt 26cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.
Mind a kettő lapot így készítjük el, majd amikor kihűltek ketté vágjuk őket.
A lisztből a vaníliás cukorral, és a tejjel sűrű pépet főzünk majd hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és apránként adagoljuk hozzá a pépet.
Hozzákeverem a rumaromát és a diót is.
A diós krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy maradjon belőle az oldalára, és a tetejére is. Berakjuk a hűtőbe egy kicsit dermedni, majd a torta oldalát bevonjuk darált dióval.
Tetszés szerint díszítjük.