Főoldal / Torták / Békebeli diós torta Eta módra

Békebeli diós torta Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Békebeli diós torta Eta módra

Békebeli diós torta Eta módra

Hozzávalók:

A 2 db tortalaphoz:

  • 2 x 6 db tojás
  • 2 x 12 dkg porcukor
  • 2 x 10 dkg liszt
  • 2 x 9 dkg darált dió
  • 2 x 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 9 dkg liszt
  • 4,5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 18 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • Pici rumaroma
  • 15 dkg darált dió

Az oldalára:

  • darált dió
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, bele szitáljuk a lisztet, a sütőport, majd bele keverjük a diót és beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt 26cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.
Mind a kettő lapot így készítjük el, majd amikor kihűltek ketté vágjuk őket.

A lisztből a vaníliás cukorral, és a tejjel sűrű pépet főzünk majd hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és apránként adagoljuk hozzá a pépet.
Hozzákeverem a rumaromát és a diót is.

A diós krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy maradjon belőle az oldalára, és a tetejére is. Berakjuk a hűtőbe egy kicsit dermedni, majd a torta oldalát bevonjuk darált dióval.
Tetszés szerint díszítjük.

Békebeli diós torta Eta módra 5.00/5 (1 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére