Chilis mézes pecsenyekacsa szárnytő
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk.
A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk.
A kacsaszárnyakat sózzuk. Összekeverjük az olíva olajat a mézzel, chili szósszal, átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel.
A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús.
A szárnytöveket egy tepsibe tesszük,közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát. Egy deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/ Köretnek sült újburgonya és friss saláta készült mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!