Dobos torta
Hozzávalók:A lapokhoz:
A krémhez:
A bevonathoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
(32×37 cm-es tepsiben sütve)
A 3 tojást ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojás sárgát,tovább keverjük a vízzel és a az olvasztott vajjal.
A liszteket a sütőporral elvegyítjük és fakanállal bele forgatjuk a tojásos cukros alapba.
Még egy ilyen adagot lekeverünk,míg az első lap sül.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12-13 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla.
A piskótát a rövidebb oldalára merőlegesen 3 részre vágjuk.
Így kapunk 6 lapot.
Elkészítjük a krémet:
Vizet forralunk egy lábasban.
Egy tálba beleütjük a tojásokat, majd a cukrokkal együtt vízgőz felett habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét és a kakaóport is. Addig keverjük kézi mixerrel, míg jól besűrűsödik.
A kihűtött krémhez hozzákeverjük a vajat és jól kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat, majd az oldalát is körben bekenjük vele.
Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egy éjszakára és másnap bevonjuk a karamellel. Ehhez a kristálycukrot a vajjal pár csepp citromlével egy serpenyőben felolvasztjuk.
Addig keverjük, míg szép aranybarna lesz. A kis tortánkat bevonjuk vele.
Gyorsan elsimítjuk és még gyorsabban a szeleteket is bejelöljük egy éles kés segítségével.
Nagyon hamar megszilárdul, gyorsan kell ezt a műveletet elvégezni.
A megmaradt krémmel feldíszítjük.
A csokoládés írókát forró vízbe állítjuk és kidíszítjük vele a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!