Főoldal / Desszertek / Fehér mákos mandula szelet

Fehér mákos mandula szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fehér mákos mandula szelet

Fehér mákos mandula szelet

Hozzávalók:

A zöld tésztához:

  • 2×3 db tojás
  • 2×3 ek. kristálycukor
  • 2×3 ek. finomliszt
  • 2×1 ek. fehér mák
  • 2×1 tk. sütőpor
  • zöld gélfesték cukrász
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna

A fehér tésztához:

  • 2×3 db tojás
  • 2×3 ek. kristálycukor
  • 2×3 ek. finomliszt
  • 2×1 ek. fehér mák
  • 2×1 tk. sütőpor
  • 2×1 késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília mandula ízű pudingpor
  • 5 ek. gríz (búzadara)
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. konyak

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • késhegynyi zöld gélfesték
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöld laphoz a tojást cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a zöld festéket és átkeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fehér mákot összevegyítjük és beleforgatjuk a tojásos alapba. A tepsit 27×37 cm sütőpapírral kibéleljük, tésztát két részre osztjuk és a felét a tepsibe simítjuk. A sütőt 180 C melegítem ki és mindkét lapot 10-10 percig sütjük.
Ugyanígy elkészítjük a kettő fehér lapot is.

Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
A tejben elkeverem a mandula ízű pudingot, hozzá keverjük a grízt és sűrű pépet főzünk belőle. Hideg vízbe állítjuk az edényt, hogy gyorsan lehűljön.

A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd bele kanalazzuk a kihűlt pudingot. Majd hozzáadjuk a konyakot és átkeverjük. A krémet 3 részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk.
Amikor kihűlt összeállítjuk a sütit.
Alulra tesszük a tálcára a zöld lapot. Megkenjük forró baracklekvárral, majd rákenjük a krém első harmadát.Majd ráteszünk egy fehér lapot, megkenjük forró lekvárral és rákenem a krém második adagját, majd befedjük a második fehér lappal.

Ezt is megkenjük lekvárral és krémmel és befedjük az utolsó zöld lappal.
A sütit hűtőbe rakjuk. Másnap elkészítjük a csokimázat. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokoládét és zöld ételfestékkel színezzük. A sütemény tetejére simítjuk  és villával cifrázzuk. Hűtőbe tesszük míg a máz kicsit megszilárdul,majd forró-vizes késsel szeleteljük.

Fehér mákos mandula szelet 3.67/5 (3 értékelés)

Izabela Ráczová (62 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére