Fehércsokis tejszíntorta
Hozzávalók:A piskótához:
A tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
10 tojásból, és a többi piskóta hozzávalóból piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, három lapba vágjuk.
A tejszín ízű pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük, és hagyjuk kihűlni.
A zselatint vízben feloldjuk, és a langyos pudinghoz keverjük.
A margarint a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A krémsajtot és habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük, majd az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele.
A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk , majd a tortát bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük, majd amikor a csokoládé megdermedt tetszőlegesen kakaóporral, és csoki reszelékkel díszítjük.