Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gesztenyés diós kifli

Gesztenyés diós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés diós kifli

Gesztenyés diós kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 cs. van cukor
  • 3 kanál joghurt
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 1 cs. gesztenye massza
  • kevés rum

A tetejére:

  • vagdalt dió 
  • 1 tojás fehérje
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy órát pihentetem.
Pihentetés után a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom.

A nagyobbik pogácsa szaggatóval kiszúrom a tésztát.

1 tojás fehérjét kicsit felverek,és a kiszúrt karika tésztákat körbe lekentem vele.

A kiolvadt gesztenye masszát egy kevéske rummal összegyúrom, és a kiszúrt tészták közepébe teszem.

Kiflikké sodrom őket.

Sütőpapiros sütőlapra teszem a kifliket, és tojás fehérjével lekenem, vagdalt dióval megszórom.

180 fokos sütőbe halvány barnára megsütöm.

Porcukorral meghintve tálalom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére