Főoldal / Desszertek / Gesztenyés keksztekercs

Gesztenyés keksztekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés keksztekercs

Gesztenyés keksztekercs

Hozzávalók:

A kakaós részhez:

  • 25 dkg keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 ek. lekvár
  • 2 ek. holland kakaópor
  • ízlés szerint rum

A fehér részhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor

A töltelékbe:

  • 25 dkg gesztenyemassza (1 csomag)

A hintéshez:

  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaós tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Folpackot meghintjük kókuszreszelékkel, a tésztát rátesszük és vékonyra kinyújtjuk.

A puha vajból és porcukorból krémet habosítunk és a kinyújtott kakaós tésztára kenjük.

A gesztenyemasszából rudat sodrunk a krém egyik szélére tesszük. Óvatosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen, utána szeleteljük.

Szép mutatós szeletek lesznek belőle.

Gesztenyés keksztekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére