Habkarika
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 80 fokra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük, de a tál alja ne érjen a vízbe. (1 db tojásfehérje kb. 40-45 gramm)
Egy szűrőn át – hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe – nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés (nem verés! kézi habverővel) közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét.
Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, (itt még folyós) és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
Ezután kb. 10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje, közben tegyük bele a színezőt.
A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
A kinyomott karikákat 2 órára a 80 fokos sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor könnyen fel lehet szedni őket a papírról.