Főoldal / Sertés ételek / Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

 Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

Hozzávalók:

  • 12 szelet oldalas
  • 1 tasak magyaros fűszerkeverék
  • 1 tk. zúzott fokhagyma
  • 1-2 ek. étolaj
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 ek. étolaj
  • 1 dl víz

A hagymás burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 ek. sertészsír
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az olajat összekeverjük a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd beletesszük a húst és jól átforgatjuk az egészet.

A savanyú káposztát, ha nagyon intenzív átmossuk és egy edénybe téve az olajjal és a vízzel kb 10-12 percig fedő alatt pároljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a forró, lédús káposztát, egyenletesen elrendezzük, majd sorban, kissé belenyomkodva ráhelyezzük az oldalasokat, lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 90 percre.
Mozgatni, forgatni nem kell! Leégni nem fog, mert azon a folyadékon fő, amit menet közben a hús enged!

Másfél óra múlva levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a húsok egy picit megpirulnak, ez nagyjából 20-22 perc.

A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára felvágjuk.
Közben a hagymát finomra vágjuk, és 1-2 kanál zsíron üvegesre pároljuk, lefedjük és addig főzzük, míg puha nem lesz. Zsírból legjobb hozzá a fasírt vagy a rántott hús sütőzsírja. (Olajjal is készíthetjük, bár én úgy nem szeretem.)
A hagymát bőven megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a krumplit, és kevergetve, pár perc alatt darabos-pépesre összesütjük. (A fakanállal tetszés szerinti darabokra törölgetjük sütés közben.) Sózzuk, borssal is megszórhatjuk.
Ízletes köret, főként rántott húshoz vagy fasírthoz.

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére