Elmentem!Krumplis édeskáposzta főzelék
Hozzávalók:
- 1 fél fej káposzta
- 3 db közepes burgonya
- só
- bors
- őrölt köménymag
- 2 ek. étkezési keményítő (vagy liszt)
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 200 ml tejszín
- olaj
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és kevés zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem az apróra vágott káposztát, és feltöltöm annyi vízzel ami ellepi, majd szép lassan félpuhára főzöm.
Ekkor hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát, ízlés szerint fűszerezem és készre főzöm.
A tejszínt az étkezési keményítővel (vagy liszttel) elkeverem, óvatosan a káposztához adom, és összeforralom vele.
Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk. Lehet ez főtt tojás, pörkölt, fasírt, sült virsli, tükörtojás….
Krumplis édeskáposzta főzelék 4.29/5 (7 értékelés)
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.