Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Lekváros linzer Erzsike konyhájából

Lekváros linzer Erzsike konyhájából

 Lekváros linzer Erzsike konyhájából

Lekváros linzer Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 10 dkg vaníliás porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk. sütőpor
  • fél narancs reszelt héja
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

A töltelékbe:

  • sárgabarack lekvár

A szóráshoz:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom reszelt héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát.

Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

Ha letelt az egy óra, kivesszük és kicsomagoljuk.

Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére