Főoldal / Desszertek / Mákos epres torta – paleo

Mákos epres torta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos epres torta – paleo

Mákos epres torta - paleo

Hozzávalók:

(21cm tortához)

  • 4 tojás
  • 4 ek. eritrit porrá őrölve
  • 6 ek. darált mák
  • 1 ek. olvasztott kókuszvaj

A krémhez:

  • 70 dkg friss eper
  • 4 dl kókuszkrém
  • fél citrom leve
  • 8 dkg eritrit
  • 3 tk. agar-agar por (zselatin is jó hozzá a tasakon lévő utasítás szerint)

A zseléhez:

  • 3 dl eperlé v. málnalé  (nekem volt lefagyasztva)
  • 1 tk. agar-agar por (vagy zselatin)

A tetejére:

  •  gyümölcsök és menta levél
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az egész tojásokat az édesítővel felverjük míg a térfogata a többszörösére nő és sűrű krém lesz belőle. Hozzákeverjük az őrölt mákot, majd az edény széléről belecsurgatjuk az olvasztott kókuszvajat és óvatosan összeforgatjuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.

Fél kiló epret az édesítővel és a citromlével leturmixolunk, hozzákeverjük a kókuszkrémet és a kevés forró vízben feloldott agar-agart, majd a maradék epret kockára vágva szintén hozzákeverjük. (Lehet zselatint is használni, nekem éppen csak agar-agar volt otthon.)

Ha az eper elég édes, lehet, hogy nem is szükséges hozzá plusz édesítés. Amikor a krém elkezd dermedni, a kihűlt piskótalapra öntjük, és hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

A zseléhez a gyümölcs levét felforraljuk és hozzáadjuk az agar-agart. Jól elkeverjük, majd amikor dermedni kezd, óvatosan az epres krém tetejére öntjük. A teljes dermedésig hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a tetejét friss gyümölcsökkel és menta levéllel díszítjük.

A mák és eper kedvelőknek nagyon fog ízleni :)

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére