Őzgerincformában sült csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk,apró kockákra vágjuk,sózzuk,borsozzuk, picit állni hagyjuk.
Három evőkanál tejfölt elkeverünk a tojásokkal, liszttel, reszelt sajttal (keveset tegyünk félre az aljához) petrezselyemzölddel, majd beleforgatjuk a csirkemell kockákat is.
Az őzgerincformát megkenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
Beletesszük a szalonnákat úgy hogy a két vége kilógjon a formából.(és az oldalai egymással kicsit fedésben legyenek – így nem folyik ki belőle a töltelék a formába)
Megtöltjük a csirkemelles töltelékkel, és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát a tetejére.
A tetejét megkenjük egy evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Légkeveréses sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a formát 40 percig sütjük,majd kiborítjuk a fóliára fejjel lefelé, és 220 fokon még 15 percig sütjük. Amíg a bacon szépen megpirul.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk. (burgonya, rizs, saláták)
Az őzgerincformában sült csirkemell egy nagyon finom, és egyszerűen összeállítható étel.
Jó étvágyat kívánok!