Főoldal / Desszertek / Palacsinta alma darabokkal, fahéjas porcukorral

Palacsinta alma darabokkal, fahéjas porcukorral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palacsinta alma darabokkal, fahéjas porcukorral

Palacsinta alma darabokkal, fahéjas porcukorral

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 2 egész tojás
  • csipetnyi só
  • 1/2 dl étolaj

A sütéshez:

  • 4 db alma
  • 1-2 ek olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és csomómentesre elkeverjük. Körülbelül egy órával a sütés előtt összekeverjük, hogy a liszt jól megduzzadhasson.

Ha azt szeretnénk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor egy habverővel, a már simára kevert tésztához keverjük a végén az olajat.

Az almákat vékony szeletekre vágjuk, és apránként (palacsintánkként 3-4 szelet) a palacsintasütőben cseppnyi olajon pirosra sütjük őket. Majd ráöntünk egy adag palacsintatésztát, és kisütjük a palacsintát. Mindegyik palacsintával így járunk el.

Végül fahéjas porcukorral megszórjuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére