Főoldal / Birka / Marha / Rakott cukkini

Rakott cukkini

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott cukkini

Rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 4 zsenge cukkini
  • 0,5 kg darált hús (sertés/marha vagy vegyesen)
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, bors, kapor
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, karikára vágjuk.

A darált húst az olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és készre pároljuk.

Egy tűzálló tálat megkenünk olajjal, beletesszük a cukkini felét és megsózzuk.

Rátesszük a darált húst és befedjük a cukkini másik felével.

A tejfölt elkeverjük a tojással és a cukkinire öntjük. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig lefedve sütjük, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére