Főoldal / Vegetáriánus / Sajtfondü (fondue)

Sajtfondü (fondue)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtfondü (fondue)

Sajtfondue 2

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg reszelt füstölt-sajt
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 2 tojás
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj (nem margarin!)
  • só,bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sajtokat lereszeljük,és hagyjuk hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen.

A bort a zúzott fokhagymával felforraljuk,majd levesszük a gázról, hogy lehűljön.

Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd a gázról lehúzva hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű reszelt sajtokat,az enyhén felvert két tojást,(vigyázzunk, hogy a tojás ne csapódjon ki) elkeverjük,majd egy szűrőn átszűrve hozzáadjuk a bort.

(a fokhagyma ne kerüljön bele,az íze már belefőtt a borba)

Sózzuk,borsozzuk,majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön összefőzzük.

Tálalhatjuk fondue tálban, így meleg marad,míg esszük.

Mártogathatunk bele kifli karikákat, vajon pirított bagettet, vagy akár párolt zöldségeket is.

Tipp / megjegyzés:
A sajtfondü nagyon jó, különösen hideg téli estéken. A fondue ízét a különféle sajtok adják, melynek használatával szinte végtelen a variációs lehetőség. Készíthetik borral illetve cseresznyepálinkával is. (nálunk a borral készített verzió vált be)
A sajtfondü mellé italként könnyű fehérbort, vagy meleg teát szokás kínálni.
A fondüzés összekovácsolja az embereket, egy baráti vagy családi összejövetelen jó kis beszélgetős esték kerekedhetnek az asztalnál miközben mindenki falatozik.

Sajtfondü (fondue) 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére