Sajttekercs Tündi konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
(tepsi mérete: 30cm x 33cm)
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját kivesszük a fehérjétől.
A sárgájához beletesszük a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, keverjük.
Fehérjét apró kockákra felvágjuk, hozzáadjuk a tömlős sajtot, a zöldpetrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Kevés olajjal megkenjük és a lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe betesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).
Ha már nem túl meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).
A reszelt sajtra rákenjük a tojásfehérjés krémet (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm). Erre rásorakoztatjuk a gépsonka szeleteket.
A gépsonka szeletekre rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm). A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit.
A tekercset folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.