Szedres túrófagyi
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
20 dkg szedret 2 ek. cukorral egy lábosban feltesszük melegedni. Amikor lekvár sűrűségűre összefőtt, hozzáadjuk a félretett 5 dkg szedret, elkeverjük és hagyjuk lehűlni.
Közben elkészítjük a túrófagyit.
A tejet, a tejszínt, a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük, és felforraljuk. Kissé lehűtjük, majd apránként az áttört túróhoz keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
Gyakori keveréssel lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük és krémesre fagyasztjuk.
Ha nincs gépünk, egy tálkába tesszük majd a fagyasztóba téve 30-40 percenkén egy villával átkeverjük a kívánt állag eléréséig.
A végén beleforgatjuk a lehűlt szedres szószt, és minimum 1 órára a fagyasztóba tesszük.
Gombócozva kínáljuk.